Voedselpakket

De voedselbanken proberen elke week zoveel mogelijk gezond voedsel te verstrekken.
We zijn afhankelijk van wat we krijgen. Daarom zal een voedselpakket per week verschillen qua samenstelling en aantal producten.

Wekelijks deelt de Voedselbank Wassenaar momenteel 30 voedselpakketten uit waarbij wordt gestreefd naar 20 producten per pakket.

Het gaat daarbij om:

  • levensmiddelen die via gangbare verkoopkanalen niet meer kunnen worden verkocht maar in goede staat verkeren en die de uiterste verkoopdatum niet hebben overschreden (b.v. beschadigde partijen blikken met groenten, fruit, soep e.d., te veel ingekochte goederen door supermarkten of levensmiddelen die dicht bij de uiterste verkoopdatum zijn en daarom in de winkel niet meer verkocht kunnen worden).
  • producten uitgedeeld die afkomstig zijn van kerken, particulieren, bedrijven en overige instanties. Ook via het Distributiecentrum van de regio Haaglanden ontvangt de stichting producten.
  • daarnaast verstrekt de stichting, dankzij donaties, regelmatig versbonnen waarmee cliënten verse groenten en vers fruit kunnen kopen omdat die producten soms te weinig aangeleverd worden.

De voedselpakketten worden na toetsing van het inkomen door de toetsingscommissie, gratis ter beschikking gesteld aan inwoners van Wassenaar.

Naast het uitdelen van voedselpakketten heeft de Voedselbank Wassenaar volgende activiteiten:

  • ‘Jarige Job’ (elk kind dat jarig is krijgt een gesponsored cadeau en ook traktaties voor school)
  • kerstpakketten