Sleuteloverdracht bij de Voedselbank

Wassenaar – Donderdag 29 december was de laatste dag dat twee sleutelfiguren van de Wassenaarse Voedselbank in functie waren. Na vele jaren trouwe dienst op iedere donderdag werd afscheid genomen van bestuurslid Gré Brouwer en logistiek coördinator Jaap van Tol.

Beiden zijn vanaf het begin van de Voedselbank in 2006 actief geweest. Jaap werd dat via de Vrijwilligerscentrale en Gré als contactpersoon van de Parochie van de Jozefkerk, waar de Voedselbank destijds gastvrij onderdak kreeg in gebouw Sion en dat nog steeds ondervindt.

Ter gelegenheid van dat afscheid vond een officiële sleuteloverdracht plaats. Namens de Parochiekern St. Jozef van de Heilige Augustinus parochie werden zij van Jaap en Gré in ontvangst genomen door Emmy van der Wilk en Alex Nijp. Vervolgens werden zij daarna weer uitgereikt aan de nieuwe logistiek coördinator Peter Ringe, die tijdelijk ook de bestuursfunctie van Gré zal waarnemen tot dat het parochiebestuur een opvolgster van Gré kan voordragen.

De Voedselbank zal begin volgend jaar bij het traditionele vrijwilligersdiner echt afscheid van Jaap en Gré nemen. Om niet in het zwarte gat “zonder de voedselbank” te vallen, zullen beiden zich in januari en februari 2017 gaan bezig houden met de inzameling en telling van de Douwe Egbertsbonnen. In samenwerking met de Lionsclubs wordt een landelijke actie op touw gezet om DE punten in te zamelen. Douwe Egberts heeft namelijk bersloten de waardepunten om te zetten in pakken koffie om de voedselpakketten van de Voedselbanken aan te kunnen vullen met koffie. DE verhoogt daarbij het aantal pakken koffie met 15%. De Wassenaarse voedselbank zal ook aan deze actie in de maand februari deelnemen. Daartoe zullen inleverboxen worden geplaatst in de supermarkten van Albert Heijn en Jumbo en bij de Bibliotheek. Ook kunnen de in een envelop verpakte punten worden ingeleverd in de brievenbus van de Jozefkerk.