Rabobank doneert aan Voedselbank

Bankiers onder mekaar, zo was het even donderdag 22 oktober 2020.
Rayonmanager van Rabo Regio Den Haag Patricia van Someren bracht samen met Marianne  Shamier van de Ledenraad een bezoek aan Voedselbank Wassenaar.
Pennningmeester Leonore Meijerink en secretaris Max Jetten gaven uitleg over het wel en wee van de voedselbank in deze barre tijden, waarin onzekerheid troef is.
Het langzaam groeiend cliëntenbestand, de coronasamenleving en het mindere aanbod aan voedselproducten waren onderwerp van gesprek. Rabobank is een coöperatie en heeft vele mogelijkheden haar betrokkenheid bij de maatschappij te tonen.
De Ledenraad van Rabo heeft een voorstel gedaan voor een donatie aan Voedselbank Wassenaar. Tijdens de meeting kon de rayonmanager een check van € 1.000,- aanbieden. Met dit bedrag zullen de komende tijd voedselbonnen worden gekocht voor de 35 bij de voedselbank aangesloten huishoudens, die in moeilijke financiële omstandigheden verkeren.
Het bestuur is blij met deze donatie en heeft zijn dank uitgesproken. Het is fijn, dat er vanuit de samenleving oog is voor armoe.