Over ons

De Voedselbank Wassenaar maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. De aangesloten voedselbanken groeien explosief. Wekelijks worden 35.000 voedselpakketten vanuit bijna 150 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 85.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. In 2013 groeide het aantal klanten met 30%. Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met ruim 8.300 vrijwilligers. Daar maken wij een klein onderdeel van uit.

Een overzicht van de aangesloten voedselbanken in Nederland kunt u vinden op www.voedselbankennederland.nl.

De Voedselbank Wassenaar is in 2011 opgericht. De organisatie beschikt momenteel naast 4 bestuursleden over nog 11 vrijwilligers. Deze verzorgen de intake van nieuwe cliënten, de periodieke heronderzoeken en het transport, de inkoop, de sortering en het uitdelen van de goederen

De Voedselbank Wassenaar werkt als organisatie nauw samen met zoveel mogelijk instanties en kerken in Wassenaar en de regio. Met name de maatschappelijke instellingen zijn hierbij van belang door hun contacten met de doelgroep van de Voedselbank. Zij verwijzen mensen door die in aanmerking komen voor een pakket.

Wekelijks deelt de Voedselbank Wassenaar 30 pakketten uit.