Lustrum actie dames Lions Club De Pauw groot succes voor Voedselbank Wassenaar

Zaterdag 8 februari hebben de dames van Lions Club De Pauw voor de tiende keer een inzameling van producten voor de cliënten van Voedselbank Wassenaar georganiseerd. Voor de actie was uitgebreid aandacht gevraagd in onder andere deze krant. Goed voorbereid en strategisch opgesteld bij dit keer vier supermarkten werd het publiek gevraagd een of meerdere producten extra te kopen en te doneren aan de Voedselbank. Om een idee te geven om welke artikelen het gaat werden wensenlijstjes uitgedeeld. Het blijkt maar weer, dat het Wassenaarse publiek gul geeft voor mensen, die het financieel lastig hebben.

De ingezamelde producten bij Albert Heijn, Jumbo Mark Blaauw, Dirk van den Broek en Aldi werden door de Lions-dames in door verhuisbedrijf Lagerberg beschikbaar gestelde verhuisdozen met busjes en particulier auto’s naar de Voedselbank bij de St. Jozefkerk gebracht. Daar werden alle producten gesorteerd op productgroep en houdbaarheidsdatum en vervolgens opgeslagen in het magazijn. In totaal werden 105 dozen met producten geteld. De inhoud van de dozen bestond niet alleen uit houdbare voeding, maar ook uit verzorgingsproducten, toiletpapier en schoonmaakmiddelen. Producten waar de cliënten van de Voedselbank bijzonder blij mee zijn.

Na afloop werden de tientallen dames van Lions Club De Pauw, die zich voor deze Superactie onder leiding van Pia Beers en Hilde van Malsen hebben ingezet, van harte bedankt door het bestuur van de Voedselbank.