Leo’s laatste oogst voor de Voedselbank

De Wassenaarse Voedselbank krijgt, naast de wekelijkse vaste productendonatie van bakker Niek Kaptein en Jumbo Mark Blaauw, ook al ruim 7 jaar, iedere week, in de periode mei tot en met december, verse groenten van volkstuinder Leo Gladpootjes.

Leo heeft een enorme tuin van 700 m2 met kas op het zogenaamde Keukenduin aan de Raaphorstlaan, die deel uitmaakt van het landgoed Duivenvoorde. Die tuin is door Leo 51 jaar lang bewerkt en in de jaren daarvoor door zijn vader en grootvader, welke laatste in dienst was van de kasteelheer van Duivenvoorde. Omdat die tuin zo groot is, besloot Leo, toen hij hoorde dat de klanten van de Voedselbank zo weinig verse producten kregen, te helpen met verse groente. Mede dankzij de regelmatige sponsoring door Koos van Haaster van De Bosrand in de vorm van sla- en andijvieplantjes, de zorgvuldig bemeste grond en de groene vingers van Leo, konden er prachtige
kroppen worden geoogst. Keurig schoongemaakt en verpakt, werd de wekelijkse levering van Leo
Gladpootjes een belangrijke vaste en verse bijdrage in het pakket voor de Voedselbankklanten.

Omdat het pachtcontract afliep en de 83-jarige Leo geen gat meer zag in een verlenging ervan, ontving de Voedselbank afgelopen donderdag de laatste oogst van Leo, heerlijke verse boerenkool, waar de rijp van de nachtvorst nog op zat.

Voorzitter Meta Karelse dankte Leo hartelijk voor zijn grote betekenis voor de Voedselbank en zijn
cliënten gedurende de afgelopen 7 jaren en bood hem een lekkere taart aan.