Inzameling Rijnlands Lyceum Wassenaar voor Voedselbank groot succes

V.l.n.r. Gina van Kesteren (voorzitter Voedselbank Wassenaar), Joyce Potter van Loon (conrector RLW), Jeroen Bentvelzen (coördinator RLW) en Jaap van Tol (coördinator Voedselbank Wassenaar).

V.l.n.r. Gina van Kesteren (voorzitter Voedselbank Wassenaar), Joyce Potter van Loon (conrector RLW), Jeroen Bentvelzen (coördinator RLW) en Jaap van Tol (coördinator Voedselbank Wassenaar).

Wassenaar – Afgelopen week organiseerde Omroep West de inzamelingsactie “Samen voor de voor de Voedselbank”. Inzamelingspunt voor Wassenaar was het Rijnlands Lyceum.

De hele week lang is door het Rijnlands Lyceum zoveel mogelijk houdbaar voedsel ingezameld om daarmee kerstpakketten voor de verschillende voedselbanken in de regio te maken, waaronder de voedselbank in Wassenaar.

Inwoners van Wassenaar konden vanaf vrijdag 9 december houdbaar voedsel inleveren op schooldagen van 07.00 – 16.00 uur. Tijdens mentoruren hebben leerlingen geholpen met de inname van de artikelen en met het sorteren van de levensmiddelen. Daarnaast hebben leerlingen in de supermarkten Albert Heijn, Dirk en Jumbo producten ingezameld.

Toen afgelopen vrijdag de balans werd opgemaakt, bleek de opbrengst enorm te zijn. Bijna 160 dozen konden door verhuisbedrijf Van Ede bij de vestiging van het centrale verdeelcentrum van de Voedselbanken in Haaglanden worden afgeleverd. Daar waren vele vrijwilligers al dagen aan de gang waren om de producten tot pakketten voor de cliënten om te pakken.

Het bestuur van de Wassenaarse Voedselbank toonde zich bijzonder verheugd over het grote succes van deze inzameling. Voorzitter Gina van Kesteren en coördinator Jaap van Tol dankten de leerlingen en leiding van Het Rijnlands Lyceum dan ook heel hartelijk voor de organisatie van dit evenement. Symbolisch werd een aantal producten overgedragen aan de Wassenaarse Voedselbank en tevens werd voor de gezinnen die gebruik maken van de Wassenaarse Voedselbank een klein kerstboompje in ontvangst genomen, dat a.s. donderdag bij het deze keer extra grote wekelijkse pakket zal worden uitgereikt.