Inzameling dames Lionsclub De Pauw voor Voedselbank weer groot succes

Afgelopen zaterdag organiseerden de dames van Lions Club Wassenaar De Pauw voor de achtste keer een inzameling voor de cliënten van de Voedselbank Wassenaar. De dames hadden de koude getrotseerd en bij een viertal supermarkten in het dorp een strategische positie ingenomen. Het winkelend publiek werd daar met behulp van een wensenlijstje gevraagd één of meer artikelen te doneren voor de Voedselbank. Daarbij moest ook nog worden geconcurreerd met de politieke partijen die op dezelfde locaties om aandacht vroegen.
Gezegd mag worden dat Wassenaar gul gaf voor de Voedselbank en met 92 goed gevulde dozen werd deze inzamelingsactie een overweldigend succes.

De bij Albert Heijn, Aldi, Jumbo Mark Blaauw en Dirk van de Broek ingezamelde goederen werden in de bestelbus van Host Catering vervoerd naar de van Hallstraat. Winnubst Schilders deed daar dienst als logistiek centrum, waar alle producten door de dames gesorteerd op productgroep en houdbaarheidsdatum werden verpakt in door Lagerberg verhuizingen beschikbaar gestelde dozen en bananendozen. De vrijwilligers van de Voedselbank transporteerden vervolgens de oogst naar het magazijn bij de St. Jozefkerk. Aldaar vond een laatste sortering plaats. Aan het einde van de actie werden daar maar liefst 92 dozen met producten geteld. De inhoud van de dozen bestond niet alleen uit houdbare voeding, maar ook verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Producten waar de cliënten van de Voedselbank bijzonder blij mee zijn. De 30 dames van de Lions die zich voor deze actie onder leiding van Elselien Faase hebben ingezet, werden na afloop van harte bedankt door het bestuur van de Voedselbank.