Inzameling dames Lionsclub de Paauw voor Voedselbank groot succes

Herman de Bruijn 31 maart 2017.

Wassenaar – Afgelopen zaterdag organiseerden de dames van Lions Club Wassenaar De Paauw voor de zevende keer een inzameling voor de cliënten van de Voedselbank Wassenaar. De dames hadden bij een viertal supermarkten in het dorp een strategische positie ingenomen. Het winkelend publiek werd daar met behulp van een wensenlijstje gevraagd één of meer artikelen te doneren voor de Voedselbank. Wassenaar gaf gul en met 112 goed gevulde dozen werd deze inzamelingsactie een overweldigend succes.

De bij Albert Heijn, Aldi, Jumbo Mark Blaauw en Dirk van de Broek ingezamelde goederen werden vervoerd naar de van Hallstraat, waar Winnubst Schilders dienst deed als logistiek centrum. Daar werden alle producten door de dames gesorteerd op productgroep en houdbaarheidsdatum en verpakt in door Van Ede verhuizingen beschikbaar gestelde dozen en bananendozen. De vrijwilligers van de Voedselbank transporteerden vervolgens de oogst naar het magazijn bij de St. Jozefkerk. Aan het einde van de actie werden daar maar liefst 112 dozen met producten geteld. De inhoud van de dozen bestond niet alleen uit houdbare voeding, maar ook verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Producten waar de cliënten van de Voedselbank bijzonder blij mee zijn. De 30 dames van de Lions die zich voor deze actie hebben ingezet, werden na afloop van harte bedankt door het bestuur van de Voedselbank.

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Ook in Wassenaar zijn diverse huishoudens afhankelijk van deze voedselpakketten. Om hen te kunnen helpen, werkt de Voedselbank samen met vrijwilligers, bedrijven instellingen, overheden en service clubs zoal Lions Club Wassenaar de Paauw. Wilt u ook helpen? Kijk dan op www.voedselbankennederland.nl om te zien wat u kunt doen om armoede te bestrijden en uw steentje bij te dragen. Alle hulp is meer dan welkom.